Składniki:
- około 400g rabarbaru
-25g masła klarowanego
- 150g mąki ryżowej
- słodzidło (u mnie stevia w proszku około 1/2 szklanki)
- 4 jajka
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- trochę mleka / wody lub 1/1
- rodzynki (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Rabarbar umyć, pokroić. Masło wrzucić do garnka i rozpuścić, dodać rabarbar oraz trochę słodzidła, mieszać do miękkości.
Jajka wbić i zmiksować z sodą, słodzidłem oraz mąką na gęstą masę, jeśli masa jest za gęsta dodać mleka lub wody.
Wlać na blaszkę (u mnie forma sylikonowa) rozprowadzić równomiernie. Dodać masę z rabarbaru na wierzch posypać rodzynkami.
Piec około 50-60 min w temperaturze 180 stopni.
Smacznego, wyszedł przepyszny.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html