SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dorsz i mrożenie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4752

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 126 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11186
Mam okazje kupić świeże filety z dorsza po atrakcyjnej cenie ale od razu od 20kg w górę. Jeśli je zamrożę w zamrażarce (min. -20 stopni C) to czy tak wiele stracą na wartościach odżywczych? Ewentualnie przed zamrożeniem mogę je poddać gotowaniu na parze.


Zmieniony przez - corvus_pl w dniu 2016-06-03 19:31:25
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 136 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1290
Zawsze mrożonki tracą jakieś swoje wartości ale może nie przesadzajmy ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 126 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11186
To pociągnę temat mrożenia. Najwygodniej to by mi było jednego dnia nagotować jedzenia na 5 dni z góry i zamrozić ale jak wiadomo właśnie coś się tam traci i czy to aż tak bardzo odbije się na diecie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 136 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1290
możesz tak też zrobić chociaż jedzenie cały czas mrożonek nie jest zalecane
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 126 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11186
w tym problem że na gotowanie każdego dnia nie mam czasu

Czytając w necie artykuły o mrożeniu produktów wychodzi że straty oczywiście występują ale nie są to jakieś duże. Często warzywa, które leżą w sklepach cechują się większa utratą wartości odżywczych. W przypadku mięsa i ryb straty składników odżywczych są raczej śladowe bo proces mrożenia nie powoduje w tych produktach obniżenia ilości białka, witaminy A i D czy składników mineralnych. Zauważalne różnice mogą pojawić się dopiero na etapie rozmrażania, kiedy to z produktu może dojść do utraty płynu zawierającego m.in. witaminy rozpuszczalne w tłuszczach oraz sole mineralne.


Zmieniony przez - corvus_pl w dniu 2016-06-03 21:12:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82718 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699614
Witam,
spokojnie możesz zamrozić .Żadnego problemu tutaj nie będzie.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Nic nie stracą. Jest to bardzo dobra metoda przechowywania żywności.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 126 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11186
Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Mięsa, ryby w zależności od ilości tłuszczów mogą być mrożone ok 6-12 miesięcy.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na masę do oceny: 90kg, 190cm

Następny temat

Dieta na mase dla Ektomorfika

WHEY premium