Składniki:
- 3 piersi z kurczaka
- 2 łyżki zielonej pasty curry (ostra)
- 2 marchewki
- 200-300 g fasolki szparagowej
- puszka mleka kokosowego
- ryż jaśminowy
- 1/2 cytryny
Przygotowanie:
1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, marchew w grube plastry.
2. Na głębokiej patelni podgrzać mleczko kokosowe, dodać pastę curry.
3. W międzyczasie ugotować ryż.
4. Do gotującego się mleczka kokosowego z curry , dodać pokrojoną pierś z kurczaka - gotować 3 min. po czym dodać marchew i fasolkę, wcisnąć cytrynę,
5. Patelnię przykryć i trzymać na niskim ogniu aż marchew zmięknie.
6. Gotowe danie podawać z ryżem jaśminowym,posypać szczypiorem,
Wartości:(porcja ze zdjęcia)
B: 37,5
T: 7,6
W: 56,4
Kcal: 442
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-06-05 10:24:40
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html