SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wliczanie tłuszczy z tłustych mięs

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 680

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 373 Napisanych postów 732 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16921
Wiadomo, że zawartość tłuszczu może się znacznie różnić nawet w obrębie jednego rodzaju mięsa, a dodatkowo wpływa na to obróbka termiczna. Np. (dla surowego mięsa): szynka wieprzowa ma teoretycznie koło 20 g, a dla udek z indyka bez skóry podawane jest 3 g. Ale czuć, że udka pieczone są znacznie tłustsze od szynki (która wydaje się być sucha).

Jak więc wliczacie tłuszcze z tłustych mięs i jak to najlepiej robić?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82717 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699603
Licz tak jak podaje producent na opakowaniu.
Gramowe różnice nie będą miały znacznego wpływu na całokształt diety.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
jw nie ma co popadawać w skrajnośco i tak nie jest w stanie policzyć dokładnie ile zjadasz kcal to tylko szacowanie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 373 Napisanych postów 732 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16921
Jak kupuję mięso na stoisku to nie ma przecież tabeli wartości (nie ma nawet czasem w paczkowanych). Generalnie chodzi mi o to, że (tak jak podałem w przykładzie) różnice mogą być duże, a nie tylko "gramowe". Cóż, wygląda na to, że nie ma tu rady. Na ostatniej prostej redukcji przejdę na "beztłuszczowe" mięsa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
jeśi chodzi o redukcję taką typu LF do niskich wartości BF, to tak lepiej bazować na chudym mięsie, a tłuszczem sterować osobno ( oliwa, smalec itp )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 373 Napisanych postów 732 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16921
Nawet jak bym był na LC to stosowałbym chude mięsa, bo rozrzut mógłby być duży w tłuszczach (chyba że byłby to jeden rodzaj mięsa). Obecnie mam b:t:w - 180:70:230.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja - masa nie spada ?

Następny temat

płatki vs kasze

WHEY premium