Jak więc wliczacie tłuszcze z tłustych mięs i jak to najlepiej robić?
...
Napisał(a)
Wiadomo, że zawartość tłuszczu może się znacznie różnić nawet w obrębie jednego rodzaju mięsa, a dodatkowo wpływa na to obróbka termiczna. Np. (dla surowego mięsa): szynka wieprzowa ma teoretycznie koło 20 g, a dla udek z indyka bez skóry podawane jest 3 g. Ale czuć, że udka pieczone są znacznie tłustsze od szynki (która wydaje się być sucha).
Jak więc wliczacie tłuszcze z tłustych mięs i jak to najlepiej robić?
Jak więc wliczacie tłuszcze z tłustych mięs i jak to najlepiej robić?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Licz tak jak podaje producent na opakowaniu.
Gramowe różnice nie będą miały znacznego wpływu na całokształt diety.
Gramowe różnice nie będą miały znacznego wpływu na całokształt diety.
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
jw nie ma co popadawać w skrajnośco i tak nie jest w stanie policzyć dokładnie ile zjadasz kcal to tylko szacowanie
...
Napisał(a)
Jak kupuję mięso na stoisku to nie ma przecież tabeli wartości (nie ma nawet czasem w paczkowanych). Generalnie chodzi mi o to, że (tak jak podałem w przykładzie) różnice mogą być duże, a nie tylko "gramowe". Cóż, wygląda na to, że nie ma tu rady. Na ostatniej prostej redukcji przejdę na "beztłuszczowe" mięsa.
...
Napisał(a)
jeśi chodzi o redukcję taką typu LF do niskich wartości BF, to tak lepiej bazować na chudym mięsie, a tłuszczem sterować osobno ( oliwa, smalec itp )
...
Napisał(a)
Nawet jak bym był na LC to stosowałbym chude mięsa, bo rozrzut mógłby być duży w tłuszczach (chyba że byłby to jeden rodzaj mięsa). Obecnie mam b:t:w - 180:70:230.
Polecane artykuły