Składniki:
-kubek kaszy jaglanej (200g)
-3 kubki wody do ugotowania kaszy
-3 jajka
-dojrzały banan
-4 łyżki miodu
-5 łyzek kakao
-łyzeczka sody
-3 łyżki oleju kokosowego
-cynamon
-1/2 kubka orzechów włoskich (100g)
-kubek suszonej żurawiny i daktyli (po 50g)
Przygotowanie:
1. Kaszę jaglaną ugotować w 3 szklankach wody, odstawić do wystudzenia.
2. Dodać jajka, banana, miód, olej, kakao, sodę i cynamon i wszystko zmiksować na gładką masę.
3. Dodać orzechy i suszone owoce.
4.Przełożyć do 2 małych sylikonowych keksówek i piec 50minut w 180stopniach.
Ciasto wychodzi dość ciężkie i wilgotne. Smakowało również gościom, którzy jadają raczej tradycyjne wypieki
Wartości: (1 porcja ok.80 g)
B: 3,5
T: 9,5
W: 19,0
Kcal: 180
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-06-13 08:35:17
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html