SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Na czym smażycie?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2373

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 143 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1138
tłuszcz gęsi jest również bardzo dobry do smażenia i zdrowy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75953 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754415
Zgadza się. Jak najbardziej można korzystać. Jednak nie jest zbyt popularny i łatwo dostępny.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
J/W

Jeszcze nie wszedł w ''modę'' do tłuszczów na których można smażyć.
Ciekawe jak smakuje, swoją drogą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 143 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1138
Jak dla mnie to jest numer jeden, a później oliwa z oliwek mimo ze jest to sporny temat smażenie na oliwie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Można smażyć na Oliwie z Oliwek.

Osobiście mi przypadł do gustu kokosowy ( źródło wartości ) od czasu do czasu użyje masła klarowanego do jajecznicy np.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 143 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1138
hoho jajeczniczkę to smażę na wędlince, zawsze staram wybierać się w sklepach taką "prawdziwą" z tłuszczykiem na krawędziach. Wystrzegam się tych wielkich napompowanych wędlin bo to sama woda z solą.

A co do oleju kokosowego to u mnie świetnie sprawdza się do owsianki żeby podbić kcal

Wiem że można smażyć bo robi tak od roku czasu i jest wszystko okej, tylko są jeszcze różne stereotypy na ten temat niestety.


Zmieniony przez - Konkretny-SFD w dniu 2016-06-18 11:17:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75953 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754415
Stereotypy niestety są. Nie tylko odnośnie smażenia. Dlatego staramy się wyjaśniać co i jak.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
teraz smażenie np na niektórych olejach ok, a za jakieś 5 lat wyjdzie że jest to niezdrowe, cały czas ą jakieś nowe badania i nieraz stare mity są obalane w ich świetle,

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Nauka idzie w przód.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
Ja tam zawsze smażę "Sauté", minimalna ilość oliwy z oliwek (pół łyżeczki) dokładnie rozsmarować na patelni i do piersi z kurczaka w zupełności wystarczy. Często daję do marynowania sos sojowy, ocet balsamiczny, które dodatkowo nawadniają mięso. Jak za sucho, podlewam małą ilością wody.

edit: co do temp. dymienia oliwy - trzeba oczywiście uważać z ogniem, po dodaniu wody, problem znika.


Zmieniony przez - Zielin w dniu 2016-06-18 19:59:15
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ocena diety po 1 tygodniu stosowania.

Następny temat

Dieta na masę - pytanie o makroskładniki

WHEY premium