Składniki:
1x młoda kapusta
1x marchewka
1x pietruszka
koncentrat/ przecier pomidorowy
wegeta
pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
kostka do bulionu warzywnego
koperek
Przygotowanie:
1. Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka i zalać nie wielką ilością wrzątku
2. Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę, dorzucić do kapusty
3. Dodać wegetę (ok. 4 łyżeczki), kostkę i pozostałe przyprawy
4. Gotować 50-60 minut, od czasu do czasu zamieszać
5. Pod koniec dodać koncentrat/przecier, na koniec posypać koperkiem
Można dodać na początku jakieś mięso pokrojone w kostkę. Dzięki temu po dołożeniu jakiegoś źródła węglowodanów (np. ziemniaki, kasza) i/lub tłuszczu będziemy mieli szybki, smaczny, pełnowartościowy posiłek.
Na zdjęciu z piersią kurczaka i kaszą jaglaną z kurkumą:
Wartości:
btw pomijalne dla przepisu
dla propozycji ze zdjęcia: ~65 W, ~60 B, ~5 T (250 g kurczak, 100 g kasza jaglana)
Zmieniony przez - 4mass w dniu 2016-06-16 13:06:12
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-06-16 16:53:02