A zatem jak w temacie... Krewetki Vannamei z fetą, rukola i pomidorkami koktajlowymi.
Krewetki podsmażamy z dodatkiem odrobiny białego wina przy końcówce smażenia, fetę kroimy w kosteczkę, pomidorki koktajlowe "na pół" łączymy wszystko razem dodając rukolę do smaku odrobina soli w moim przypadku himalajskiej oraz tymianek i właśnie tymianek jest w tym daniu najważniejszy, nadaje świetny aromat oraz smak całemu daniu, na koniec, już na talerzu gotowym do podania polewamy danie oliwą z oliwek ok. 3 łyżeczki.
Przede wszystkim lekka i bardzo smaczna kolacja a zarazem na pewno FIT!!
Jeśli chodzi o makro:
U mnie wyszło:
150g krewetek
70g sera feta
Rukola oraz pomidorki do smaku.
Kcal: około 345kcal
Białko; 27g
Tłuszcze: 26g - doliczone 3 łyżeczki oliwy z oliwek
Węgle: 2g