...
Napisał(a)
Siemanko. Ja lubie w kuchni eksperymentować,ale też przede wszystkim chcialem sprobowac zamienic masło orzechowe z arachidowych, na masło z orzechów nerkowca z powodów zdrowotnych (duzo zlego wiemy o masle orzechowym, a o orzechach z nerkowca JA PRZYNAJMNIEJ narazie nic złego). No i kupiłem, wlozylem do lodowki.Problem był gdy mialem sobie z zrobic kanapki. Wyjmuje z lodowki i o ile masło orzechowe z arachidowych było trudne do posmarowania kanapki,o tyle to było prawie niemozliwe , no i kanapka sie troche zniszczyla . No i sam smak pozostawial wiele do zyczenia. Bardzo sucha ta kanapka mimo ze juz przy zwyklym masle orzechowym wpadlem na pomysl orzezwiajacy - dodatek odrobiny jabłka. Sprobowałem też w do ryżu brązowego odrobine -smak fajny,ale no jedna taka kluska,nie ekonomicznie wogole. KTOS MA JAKIES DOSWIADCZENIE Z TYM PRODUKTEM? Z czym to wogole jesc ? :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Witaj,
Ja z kolei masło z orzeców nerkowców dodaje do omletów , wtedy temperatura ułatwia rozsmarowanie .
Pozdrawiam
Ja z kolei masło z orzeców nerkowców dodaje do omletów , wtedy temperatura ułatwia rozsmarowanie .
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Nie musisz przechowywać go w lodówce. Wtedy będzie rzadka konsustencja.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
ja kiedys zaszalałem i zrobiłem masło z kilograma orzechów - poprostu NIEBO w gębie .
dałem po 200gr włoskich , nerkowca, migdałów, laskowych i ziemnych do tego 20g oliwy + 50 g miodu i szczypta soli. Poprostu poezja :D
dałem po 200gr włoskich , nerkowca, migdałów, laskowych i ziemnych do tego 20g oliwy + 50 g miodu i szczypta soli. Poprostu poezja :D
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
w temp pokojowej się nie popsuje, nie wiem jak z nerkowców, ale miałem z migdałów my protein i przed spożyciem trzeba dobrze wymieszać bo ma zdolności do sedymentacji, tzn masa opada na dół a na wierch wychodzi tłusta masa.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Polecane artykuły