SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Placek z rabarbarem z posypką ;-)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1952

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Placek z rabarbaru z posypką


Przygotowanie:

3 jajka, wraz z białkami z 3 jaj (około 100g wychodzi) zmiksować ze słodzidłęm (u mnie stevia w proszku), proszkiem do pieczenia (pół łyżeczki) oraz szczyptą soli. Dodać mąki ryżowej 200g (resztę zostawić na posypkę).
Masło klarowane (połowę, czyli 30g) rozpuścić na patelni, dodać pokrojony wcześniej rabarbar, posłodzić stevią lub innym słodzidłem, wedle uznania, mieszać do miękkości.

Masę uzyskaną z ciasta wlać na blaszkę (u mnie forma sylikonowa) na kilka minut 10-15 wystarczy, by ciasto się zbiło.
Wyciągnąć rozłożyć na nim rabarbar.


Na patelni rozpuścić pozostałą część masła (30g oraz mąki ryżowej 30g) posłodzić stevią, wrzucić żółtka,można dodać opcjonalnie wody i mleka.
Ja dodałam jeszcze miodu. Taką gęstą, zbitą masę wyłożyć na rabarbar.
Całość włożyć do piekarnika na około 30-40 min na 180-200stopni.



100g:

9,81g B, 41,63gWW, 16,3gT


Opcjonalnie polać białkiem, by podbić wartość.
Smacznego.

Następnym razem, na pewno dodam mniejszą ilość białek jaj, wtedy ciasto jest bardziej miękkie.

Z kawą, polane białkiem ciasteczkowym mi - smakuje bardzo

















Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-06-26 16:14:23
3

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4520 Napisanych postów 35796 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263135
Prezentuje sie na prawdę ciekawie

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Dziekuje :)
2

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Fajne ciacho

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
missInvincible
Fajne ciacho



Dzięki Miss
Dobre jest, tylko zdecydowanie do masy następnym razem nie dam białek
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 258 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 4920
Wygląda znakomicie, na pewno wypróbuję ;)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Białe mug cake z mikrofali by MARIAN 17

Następny temat

Omlet kalorie i makro

WHEY premium