SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kurczak

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1310

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 69 Wiek 23 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 791
Czesc wszystkim, czy moglby sie ktos podzielic przepisem na kurczaka na patelni chociazby, na mase.Od poczatku do konca jak kroimy, co dodajemy itd. Cos latwego jak moge prosic, nie umiem za bardzo gotowac.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 72 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 866
Nic prostszego ;)
Polać patelnie olejem (wliczasz w bilans), Kura na wage, i na rozgrzaną patelnie. Czekasz aż nabierze koloru i przerzucasz. Lepszym wyjściem jest choćby parowar (polecam osobiście) lub grill elektryczny jeśli któreś posiadasz.
Przyprawy wg. uznania, ale bierz pod uwage zawartość, najlepsze są te z niską lub bez zawartości soli.
Ile kroić zależy już od twojego dziennego zapotrzebowania na białko, nikt nie powie Ci jakie ty masz, musisz wyliczyć zapotrzebowanie kalkulatorem


Zmieniony przez - David970 w dniu 2016-06-29 22:31:16
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
Masz w dziale mnóstwo przepisów.

A fileta nawet nie trzeba smażyć, trochę wody, ewentualnie sosu sojowego i udusi się w sosie własnym. Ważne, żeby dać patelnię z pokrywą, wtedy para dużo daje do miękkości.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 8 Wiek 31 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 142
kroj sobie w paski albo w kostke , im ciensza warstwa tym szybciej Ci sie zrobi , smaz pod przykrywka, polecam olej kokosowy do smazenia ok 10g oleju wystarczy :) ja robie tak ze pierw sobie myje piers. kroje ja w kostke taka ok 3cm/3cm wrzucam do michy,leje ok 10g oleju i smaruje przyprawami pozniej wrzucam ile trzeba na patelnie i na malym ogniu POD PRZYKRYWKA to najwazniejsze dusze az nie bedzie biala z obu stron :) oczywiscie przewracam . czasem dorzucam tam na patelnie mieszanke warzywna i jak juz wszystko bedzie miekkie to wrzucam sobie ryz wczesniej ugotowany zeby nabral smaku przypraw i byl cieply
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Nowe produkty w sklepach - co warto kupić ?

Następny temat

Mielić ? Nie mielić ? Wartości odżywcze.

WHEY premium