<<<Champions
are Made
Not Born>>>
...
Napisał(a)
dajcie już spokój
------------------------------
*Nie ma granic możliwości, są tylko bariery do przełamania*
------------------------------
*Nie ma granic możliwości, są tylko bariery do przełamania*
"Anyone can give up; it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone would
understand if you fell apart, that's TRUE STRENGTH"
...
Napisał(a)
Witam
Dziekuje wszystkim za pomoc.Wychodze z zasady ze od kazdego moza sie czegos nauczyc wiec wszystkie uwagi przeczytalem bardzo uwaznie.Mysle ze Pan Szukala najlepiej zna temat i jego prosze o dodatkowe wyjasnienia.Wiem ze cala magia diety opiera sie na zmainach proporcji pomiedzy poszczegolnym skadnikami i obserwowaniu swojego organizmu.Moja dotychczasowa dieta sklada sie z B 150 T 110 W 550 . Czy przechodzac na diete redukcyjna mam zmniejszac ilosc weglowodanow zwiekszajc ilosc bialka ? A co z tluszczami czy maja pozostac na dotychczasowym poziomie ?Pozdrwaiam.
Dziekuje wszystkim za pomoc.Wychodze z zasady ze od kazdego moza sie czegos nauczyc wiec wszystkie uwagi przeczytalem bardzo uwaznie.Mysle ze Pan Szukala najlepiej zna temat i jego prosze o dodatkowe wyjasnienia.Wiem ze cala magia diety opiera sie na zmainach proporcji pomiedzy poszczegolnym skadnikami i obserwowaniu swojego organizmu.Moja dotychczasowa dieta sklada sie z B 150 T 110 W 550 . Czy przechodzac na diete redukcyjna mam zmniejszac ilosc weglowodanow zwiekszajc ilosc bialka ? A co z tluszczami czy maja pozostac na dotychczasowym poziomie ?Pozdrwaiam.
...
Napisał(a)
doprowadz do deficytu kalorycznego, pozniej rozdziel bialko/tluszcze/ww
tak aby bialka bylo sporo ok 2.5g/kg, reszte podziel miedzy tluszcze i ww
**********************
Pozdrawiam
anar
" Niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic "
Zmieniony przez - anar w dniu 2003-10-21 20:37:24
tak aby bialka bylo sporo ok 2.5g/kg, reszte podziel miedzy tluszcze i ww
**********************
Pozdrawiam
anar
" Niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic "
Zmieniony przez - anar w dniu 2003-10-21 20:37:24
...
Napisał(a)
Można do tematu podejść w dwojaki sposób:
1. Pozostajemy przy tej samej energetyczności - zmniejszamy węglowdany na korzyść białek - jest to metoda odrobinę łagodniejsza, gdyz ogólna kalorycznosć diety nie zmienia sie, a mimo to uzyskujemy mały deficyt kaloryczny wynikajacy z termogennego działania białka.
2. Zachowujemy proporcje b,w,t , natomiast obniżamy kalorycznosć diety o ok. 10% dotychczasowej energetycznosci. Automatycznie zmniejsza się wówczas proporcjonalnie podaż wszystkich składników.
Co zastosować...?
Osobiście jestem zwolennikiem przechodzenia od pierwszej metody do drugiej, w indywidulanych przypadkach można zastosować dwa rozwiązania łącznie - wówczas efekt jest silniejszy, ale ryzyko powrotu masy tłuszczowej większe. Gdy robimy jakieś modyfikacje, pamietajmy aby przeprowadzać je etapami. I nie robimy tego wg jakiś ścisłych reguł, np. co tydzien 10% kalorii mniej, lecz obserwujemy wyniki. Zmian dokonujemy wówczas, kiedy waga ciała przestaje sie zmieniać.
3. Istnieje również trzecie rozwiazanie - zwiększenie kosztu energetycznego wysiłku - i właściwie od tego najlepiej rozpoczać.
szukala
1. Pozostajemy przy tej samej energetyczności - zmniejszamy węglowdany na korzyść białek - jest to metoda odrobinę łagodniejsza, gdyz ogólna kalorycznosć diety nie zmienia sie, a mimo to uzyskujemy mały deficyt kaloryczny wynikajacy z termogennego działania białka.
2. Zachowujemy proporcje b,w,t , natomiast obniżamy kalorycznosć diety o ok. 10% dotychczasowej energetycznosci. Automatycznie zmniejsza się wówczas proporcjonalnie podaż wszystkich składników.
Co zastosować...?
Osobiście jestem zwolennikiem przechodzenia od pierwszej metody do drugiej, w indywidulanych przypadkach można zastosować dwa rozwiązania łącznie - wówczas efekt jest silniejszy, ale ryzyko powrotu masy tłuszczowej większe. Gdy robimy jakieś modyfikacje, pamietajmy aby przeprowadzać je etapami. I nie robimy tego wg jakiś ścisłych reguł, np. co tydzien 10% kalorii mniej, lecz obserwujemy wyniki. Zmian dokonujemy wówczas, kiedy waga ciała przestaje sie zmieniać.
3. Istnieje również trzecie rozwiazanie - zwiększenie kosztu energetycznego wysiłku - i właściwie od tego najlepiej rozpoczać.
szukala
Poradnia Dobry Dietetyk w Ostrowie Wlkp. http://www.dobrydietetyk.pl/dietetyk/ostrow_wielkopolski/wielkopolskie/3/
Polecane artykuły