Składniki:
- 2-3 jabłka
- 6 jajek
- 25 dag twarogu półtłustego
- 25 dag kaszy jaglanej
- 2-3 marchewki
- 1/2 małego selera korzeniowego
- 60g odżywki białkowej
- limonka
- 3 łyżki płatków owsianych
- stevia
Przygotowanie:
1. Dokładnie płuczemy kaszę jaglaną, następnie gotujemy. (2 razy więcej wody niż kaszy)
2.Żółtka ucieramy ze stevią lub same, dodajemy twaróg ,miksujemy razem.
3. Dodajemy ugotowaną kaszę, utarte jabłka, startą marchew i starty seler (skropiony sokiem z limonki), odżywkę białkową i mieszamy.
4.Dodajemy skórkę z limonki, pianę z białek i delikatnie mieszamy. Przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
5.Na wierzchu układamy cieniutko pokrojone kawałki jabłek, posypujemy cynamonem i płatkami owsianymi.
6. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html