Mam kilka pytań do ekspertów odżywiania dotyczących herbat - w szczególności herbatki czerwonej i zielonej.
Podobno herbatę czerwoną (Pu-Erh) powinno się zalewać wrzątkiem (art. Małgorzaty Kaczmarek), lecz zadarzało mi się czytać, że zalewamy ją gorącą ale nie wrzącą wodą (opis herbat Bio Active) - co jest prawdą a co fałszem?
I jeszcze jedno dręczące pytanie - wiem, iż nie powinno się słodzić cukrem owej herbatki ponieważ traci wiele ze swego zdrowotnego oddziaływania, zastanawiam się jednak czy owy wymóg ma również zastosowanie do słodzików?? - może ktoś się orientuje,,,
Acha, ostanie... zieloną pijamy przed posiłkiem w celu uzyskania optymalnych efektów, czerwona zaś jest the best po posiłku, right??
I to już wszystko co pragnęłbym wiedzieć ślicznie dziękuję z góry za odpowiedzi
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"