Składniki :
- 100g jajek
- 100g banana
- 40g wheya (u mnie nugat)
- 30g mąki z amarantusa
- 20g mąki kokosowej
- 10g kakao
- 150g cukinii
- 20g czekolady - u mnie czekolada 70% w postaci ''dropsów''
- ok pół łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Cukinię zetrzeć na tarce i odsączyć. Jajka i banana zblendować, dodać resztę suchych składników i zmiksować, na koniec dodać cukinię i wymieszać. Wykładać do foremek na muffiny i udekorować czekoladą.
Piec w około 175 stopniach przez ok 30min.
Wartosci:
kcal :795,8
B:60,1
W:74,6
T:28,5
Wyszły 4 muffiny. Jedna sztuka to:
Kcal: 195,0
B: 15,0 g
W:18,0 g
T: 7,0 g
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-08-03 11:13:26
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html