SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

MĄKA Z AMARANTUSA

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 740

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 10 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 200
Cześć,

ostatnio dostałem mąkę z amarantusa

Jakieś przepisy polecacie z tą mąką? Czy można używać to jako zamiennik mąki kokosowej?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Niekoniecznie jako zamiennik kokosowej, bo mąka kokosowa ma inną konsystencję i smak. Ale możesz jej używać do naleśników,placków, ciast itd. zamiast pszennej czy mąk bezglutenowych. Ja niedawno użyłam mąki z amarantusa do pieczenia muffinów. Zobacz jak Ci będzie smakowała , osobiście nie jestem fanką .

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Ja bardzo lubię, jako dodatek do wypieku chleba, muffinów, placków czy ciasteczek. W przypadku ciasteczek trzeba jednak użyc mąki prażonej, zwykła pozostawia wyczuwalne grudki w wypieku. Nic nie daje moczenie jej itp zabiegi, grudki są i tak i tak. Tylko mąka amarantusowa prażona jest wówczas OK. W chlebie tego efektu nie ma, nada się każda mąka.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kuskus

Następny temat

Spód do pizzy - mąka kokosowa, ryżowa, kukurydziana?

WHEY premium