Składniki:
- 100 g suszonych daktyli
- 140 g mleka w proszku
Przygotowanie:
1. Daktyle zalewamy wodą (tyle aby przykryć owoce) , zostawiamy na noc do namoknięcia.
2. Namoknięte daktyle miksujemy na gładko, dodajemy mleko w proszku i mieszamy łyżką, lepimy kuleczki o wybranej wielkości,odstawiamy do lodówki do stwardnienia.
3. Pralinki powinny się dobrze lepić w dłoniach, być plastyczne , być może będziecie musieli dodać więcej mleka w proszku aby uzyskać taką konsystencję.
4. Część mleka w proszku można zamienić na odżywkę białkową .
Wartości (1 pralinka, z przepisu wyszło mi ich 14) :
B: 2,2
T: 2,1
W: 8,2
Kcal: 59
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-08-09 11:44:08
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html