SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przyprawy i panierki

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2468

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 734 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 41953
1. Czym najczęściej przyprawiacie kurczaka/indyka?
2. Jecie kurczaka/indyka w panierce czy bez? Jak jest lepiej (oczywiście mówię tu o zdrowych panierkach) czy to bez różnicy czy zjem w zdrowej panierce czy bez?


Zmieniony przez - BlueberryGirl w dniu 2016-08-12 14:46:03
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10060 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214361
1. Mój standardowy zestaw : sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka, papryka wędzona, czosnek, dowolne zioła
2. Ja jem bez panierki, smażony, pieczony, duszony... Jak masz ochotę w panierce to możesz jesć. Np. w panierce z jajka i płatków owsianych. Jest też taka fajna wersja gdzie obtaczasz piers w jogurcie i tartym parmezanie i wrzucasz do piekarnika - pyszne wychodzi.


Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-08-12 14:55:34

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Ja np. piersi kurczaka marynuję - sos sojowy, papryka, czosnek, dowolne zioła i ... mąka ryżowa. Po usmażeniu nie wychodzi suche. Można też marynowac bez mąki ryżowej, a obtoczyc w mace tuz przed smażeniem.
Całego kurczaka nacieram mieszanką z soli, pieprzu, papryki, czosnku, majeranku i hyzopu.Warto także dodac odrobinę cukru, ksylitolu lub miodu. Na noc do lodówki i rano pieczenie.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94133 Napisanych postów 363990 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667755
płatki kukurydziane gniotę i smażę w nich na masie , wychodzą super

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 258 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 4920
Najczęściej pieprz,oregano,bazylia, czosnek niedzwiedzi, pieprz cayenne, papryka ostra lub gotowce do kurczaka po węgiersku, staropolsku. Jeśli chodzi o panierkę to robię raz za czas w jajku i np. mące kukurydzianej lub gryczanej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94133 Napisanych postów 363990 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667755
gryczanej nie próbowałem

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 29 Wiek 2 lata Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2240
kurczaka marynuję - oliwa + przyprawy (biorę albo jakieś do mięsa bez soli i glutamatu, gdzie są same zioła i przyprawy, albo pieprz ziołowy albo curry firmy herbes), potem sos sojowy. jest jeszcze opcja z sosem sojowym i musztardą
potem smażę
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94133 Napisanych postów 363990 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667755
też robiłem w musztardzie w musztardzie i ketchupie , bardzo fajne

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1119 Napisanych postów 3768 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68328
Nawet "zdrowa" panierka przestaje być zdrowa, kiedy wchłania dużo tłuszczu przy smażeniu i kiedy jada się takie potrawy bardzo często, obciążając wątrobę. Płatki owsiane, otręby itp. - chłoną tłuszcz chyba nawet lepiej, niż uważana za niezdrową, bułka tarta.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Jak robię tylko w mace ryżowej bez obtaczania w jajku, to smażę na minimalnej ilości tłuszczu i jest OK. Kurak puszcza zawsze sam trochę wody plus jest dodatek sosu sojowego w marynacie i jest OK. Robiłam też schabowe w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych w piekarniku- też dają radę.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
Jak ma być fit to duszę w wodze pod pokrywką lub piekę w folii - marynata: sos sojowy czasem ocet balsamiczny, przyprawy na zmianę, głównie curry, papryka słodka, ostra, jakiś gotowiec do kurczaka, gulaszu, szaszłyków :)

jeśli chodzi o panierowanie to tylko pokruszone płatki kukurydziane i cienkie kawałki filetu - piekarnik 15 min i ciężko odróżnić od smażonych na głębokim oleju, wychodzą super
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Omlet z warzywami,tuńczykiem i serem mozzarella by GymDope

Następny temat

sery

WHEY premium