SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przechowywanie żywności w internacie

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 600

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3 Wiek 23 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 20
Witam.

Od września zaczynam naukę w nowej szkole, która jest oddalona od mojego miejsca zamieszkania o 40km i nie mam możliwości codziennego dojazdu do szkoły i 5 dni w tygodniu będę mieszkał w internacie

I mam takie zapytanie do was.

Jak przechowywać posiłki, które przygotuje w domu na cały tydzień w internacie? Chcę dodać, że będę chodził na siłownie i trenował SW, więc dieta jest tu bardzo ważna, a posiłki w internacie są jakie są :/

Na pomysł przyszła mi przenośna lodóweczka, lecz jest ona za bardzo nie pojemna i nie ma możliwości podłączenia do prądu ( trzeba co jakiś czas wkładać takie niewielkie bańki z zamrażalnika).

Chciałbym dodać, że produkty, które bym chciał przechowywać to kurczak, mięso wieprz-wołowe oraz warzywa ( wszystko ugotowane lub usmażone w domu).

Jest możliwe, aby to wytrzymało przez 5 dni w lodówce?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94913 Napisanych postów 364911 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670432
raczej ciężko aby to wytrzymało tyle poza lodówką

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68528
Naucz się robić przetwory w słoikach. Jest z tym trochę pracy, ale na pewno to lepsze, niż jeść byle co przez dłuższy czas.
Np. doprawiasz mielone mięso solą, przyprawami, ładujesz do niedużych słoiczków, zagotowujesz 2-3 krotnie dzień po dniu (tu już musisz poszukać w necie, jak długi czas jest potrzebny) i masz domowe konserwy do chleba.
Można w ten sposób konserwować różne rzeczy (zupy, gulasze, leczo, bigos), wszystko zależy od tego, co się lubi i czy jest jakaś możliwość odgrzania tego na miejscu.
Domową mielonkę robi się łatwo i szybko, polecam. Można zrobić zapas na dwa, a nawet 3 tygodnie z góry, część zostawić w domu w lodówce i kolejnym razem tylko ze sobą zabrać.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Przechowywanie żywności do 5 dni na diecie

Następny temat

Przepis na Wołowine - Dieta na mase

WHEY premium