Składniki:
- 1 mały filet z piersi kurczaka
- 30 g masła orzechowego
- 10 g nasion słonecznika uprażonego na suchej patelni
- tłuszcz do smażenia
- pół cebuli
- ząbek czosnku
- przyprawy
Przygotowanie:
1. Kurczaka kroimy, przyprawiamy.Cebulkę drobno siekamy, podsmażamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Dodajemy kurczaka, gdy będzie już usmażony dodajemy masło orzechowe i mieszamy, aż nam się wszystko ładnie połączy.
3. Wykładamy na talerz i posypujemy prażonym słonecznikiem
Wartości:
B: 40,7
T: 26,6
W: 5,5
Kcal: 423
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html