PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźGdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
jeśli chodzi o warzywa, jak anubis napisał warto na prawdę warto robić zupy krem (miałam kilka lat temu problem tej samej wagi, warzywa jakoś mi nie odpowiadały) a teraz zupy krem są na początku dziennym. Ważysz sobie mięcho, które chcesz zjeść (ja robie na bazie np. udek z kurczaka wywar) do tego cisnę pietruszkę, seler, marchew, ziemniaki, szpinak, cebule, czosnek, dynie co tam wejdzie, gotuję udo wyciągam - reszte blenduje. Można się pokusić o koktajle na bazie np. marchew+jabłko+dynia+szpinak (mi osobiście bardzo podchodzi), albo mixy w innym zestawie
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
NAJCZĘŚCIEJ POLECANE SUPLE !!!
http://www.sfd.pl/***NAJCZĘŚCIEJ_POLECANE_w_OiS***-t963318.html
NIE WIESZ JAKI CYKL SOBIE UŁOŻYĆ? ZAJRZYJ
-http://www.sfd.pl/***Gotowe_zestawy_ze_znanych_produktów_sklepu_SFD***-t793565.html
Syntetyczne witaminy nie zastąpią witamin ani innych związków chemicznych ze świeżych warzyw, mogą Ci na dodatek "namieszać" w organizmie, nie są bezpieczne, a szczególnie w dużych ilościach. Najlepiej nie jeść tego w ogóle.
Jedz na razie różnorodne i różnokolorowe owoce, najlepiej surowe, bo mają najwięcej aktywnych substancji, a do warzyw przekonuj się małymi krokami, w taki sposób, jak Ci pasuje. Propozycji padło już kilka ciekawych; możesz też kombinować z sokami warzywnymi lub warzywno-owocowymi jednodniowymi (żeby polubić te smaki), później przerzucić się na jakieś surówki.
Np. marchewka z jabłkiem starta na drobnej tarce smakuje bardziej jak deser, niż warzywa.
Warzywa, sałaty można łączyć z owocami, orzechami (włoskie są świetne do takich celów), miodem, rodzynkami - na słodko.
Można też kombinować na słono, z serami (feta, pleśniowymi itp.), grillowanym mięsem, wędzoną rybą, kukurydzą, groszkiem, ziołami itp. Wtedy te warzywa będą zdominowane przez inne, mocniejsze smaki - może coś w tym stylu Ci na początek podpasuje. W necie jest mnóstwo przepisów na takie rzeczy...
Kolor owoców (i warzyw) jest powiązany z różnymi pożytecznymi składnikami, dlatego warto jeść różne kolory. Każdy barwnik odpowiada innej grupie antyutleniaczy, o innym działaniu na organizm.
Dobrze jest w ciągu dnia zjeść kilka różnych, wtedy ich działanie się wzajemnie uzupełnia i wzmacnia.
Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-08-25 02:08:58