Mam pytanie odnośnie diety LCHF.
1. Dieta LCHF zakłada niski poziom WW. Źródłem WW są warzywa. Jak przy niskim spożyciu warzyw dostarczyć organizmowi witamin i błonnik.
2. Dieta LCHF zakłada też stosunkowo niskie spożycie białek (białka też mogą zostać zamienione na glukozę) jak ma się do tego spożywanie BCAA.
3. Jak rozumiem ideę tej diety, na początku dostarcza się dużą ilość tłuszczu, aby wprowadzić organizm w stan ketozy (organizm przestawia się na spalanie tłuszczu). Dostarczając BCAA wytrącamy organizm z ketozy, organizm zaczyna spalać BCAA (na opakowaniu jest podana kaloryczność). Jeżeli podają BCAA informujemy organizm „przestaw się na spalanie białka” to albo zaczniemy spalać mięśnie gdy podamy za mało BCAA, albo jak podamy za dużo nie spalimy tkanki tłuszczowej, bo organizm nie wejdzie w stan ketozy.
z góry dzięki za odpowiedzi
MS