...
Napisał(a)
Siemka. Miałem 460g pierś z kurczaka i ją pokroiłem w kostkę i usmażyłem. No i wychodzi na to że jest jej niewiele. Z surowej wychodzi białka około 140g. Czy jak się ją usmaży to rzeczywiście tyle będzie bo nie chce mi się wierzyć :) pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
ważysz przed obróbką, pierś traci wodę i jak jej nie spalisz to będzie miała tyle samo białka.
Z ryżem jest na odrót, woreczek waży 100g ma ok 70 g węgli, jak się dobrze ugotuje waży ok 300g, bo wchłania wodę ale cudów tu nie ma i nie masz 300g czyli 3 x 70wegli tj 210 węglowodanów tylko nadal te 70g wegli.
Z ryżem jest na odrót, woreczek waży 100g ma ok 70 g węgli, jak się dobrze ugotuje waży ok 300g, bo wchłania wodę ale cudów tu nie ma i nie masz 300g czyli 3 x 70wegli tj 210 węglowodanów tylko nadal te 70g wegli.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Witaj,
Waż zawsze mięso przed obróbką termiczną bo jak sam zauważyłeś mocno spada objętość jej ale wartości te same .
Pozdrawiam
Waż zawsze mięso przed obróbką termiczną bo jak sam zauważyłeś mocno spada objętość jej ale wartości te same .
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Jak przedmówcy.
Oczywiście zadbaj o krótkotrwałą obróbkę.
Smażenie na wiór mięsa wyniszcza wszelkie wartości odżywcze. ( wiele osób tak robi )
Oczywiście zadbaj o krótkotrwałą obróbkę.
Smażenie na wiór mięsa wyniszcza wszelkie wartości odżywcze. ( wiele osób tak robi )
...
Napisał(a)
Poza tym istotne jest na czym, jak, ile smażysz. Warto zwrócić na to uwagę.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły