SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ważenie produktów

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 958

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 28 Wiek 24 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 456
Siemka. Miałem 460g pierś z kurczaka i ją pokroiłem w kostkę i usmażyłem. No i wychodzi na to że jest jej niewiele. Z surowej wychodzi białka około 140g. Czy jak się ją usmaży to rzeczywiście tyle będzie bo nie chce mi się wierzyć :) pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 28 Wiek 24 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 456
Pomyliłem się wychodzi 100g białka. Będzie tam tyle bo ona cała chyba tyle nie waży?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
ważysz przed obróbką, pierś traci wodę i jak jej nie spalisz to będzie miała tyle samo białka.

Z ryżem jest na odrót, woreczek waży 100g ma ok 70 g węgli, jak się dobrze ugotuje waży ok 300g, bo wchłania wodę ale cudów tu nie ma i nie masz 300g czyli 3 x 70wegli tj 210 węglowodanów tylko nadal te 70g wegli.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 28 Wiek 24 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 456
Dzięki Anubis Twoja odpowiedź mnie w 100% zadawala. :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191506
Witaj,
Waż zawsze mięso przed obróbką termiczną bo jak sam zauważyłeś mocno spada objętość jej ale wartości te same .
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Jak przedmówcy.

Oczywiście zadbaj o krótkotrwałą obróbkę.
Smażenie na wiór mięsa wyniszcza wszelkie wartości odżywcze. ( wiele osób tak robi )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Poza tym istotne jest na czym, jak, ile smażysz. Warto zwrócić na to uwagę.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Posiłek potreningowy na redukcji

Następny temat

Masa - siłownia + SW

WHEY premium