na 4 porcje:
1 kg piersi z kurczaka
3 cytryny
200 ml wody
3 łyżki skrobii ziemniaczanej
40 g ksylitolu lub innego słodziła
6 łyżek sosu sojowego
2 papryki zielone, pół czerwonej
3 ząbki czasnku
pieprz, chilli
40 g oleju kokosowego
makaron ryżowy
Kurczaka umyć, pokroić w kostkę i wymieszać ze skrobią.
Sok z cytryn wycisnąć i wymieszać z wodą i słodzidłem.
Czosnek obrać, wycisnąć, i podsmażyć na oleju kokosowym, dodać kurczaka. Usmażyć. Paprykę pokroić w paski.
Następnie dodać mieszankę cytrynową do kurczaka (ja to przełożyłam do garnka, bo miałam za małą patelnie, ale może być na patelni), dodać paprykę, przyprawić zmielonym pieprzem oraz chilli i dusić wszystko, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodać sos sojowy i wymieszać.
Ja podałam z makaronem ryżowym i posypałam sezamem
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html