SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Cukier kokosowy

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1563

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 318
Witam,


Czy to dobry zamiennik białego cukru ?

Generalnie się nie odchudzam i staram się zdrowo odżywiać. Czy mogę go stosować nawet w ciut większej ilości ? (ciasto). Używam też ksylitolu, erytrytolu i stewii ale nie do wszystkiego te słodziki akurat się nadają.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6255 Napisanych postów 75952 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754408
Dobrym zamiennikiem będzie ksylitol, erytrol i ew. stewia. Jednak ten ostatni nie każdemu smakuje. Do czego się nie nadają? Nie spotkałem się z niczym takim.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 318
Drożdże, słabo się miesza, beza średnio wychodzi i nie karmelizuje :)


Zmieniony przez - chcheckitout w dniu 2016-09-03 15:37:07
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6255 Napisanych postów 75952 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754408
Spróbuj więc ten cukier kokosowy.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 318
Właściwości cukru kokosowego w kuchni znam bardzo dobrze, tylko czy można go używać. Nie boję się węglowodanów i wypieki wychodzą na nim rewelacyjnie. W internecie są artykuły, że posiada wiele dobroci ale jako, że przeglądam forum chciałbym tu zaczerpnąć opinii. Odżywiam się zdrowo i oczywiście ćwiczę. Nie chcę się podtruwać jakimś badziewiem :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1118 Napisanych postów 3767 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68318
Do niektórych ciast drożdżowych można spokojnie dodawać ksylitol, np. jak robiłam gofry czy racuchy, dodawałam drożdże i wszystkie składniki, a z dodaniem ksylitolu czekałam na koniec, aż drożdże wyraźnie się namnożą i ciasto będzie pęcherzykowate. Dodanie wtedy ksylitolu w niczym nie przeszkodzi, drożdże i tak będą się dalej mnożyć.

Szkodliwość cukru zależy przede wszystkim od ilości - jak będziesz nadużywać kokosowego, to zaszkodzi Ci tak samo, jak każdy inny cukier. I na odwrót - jeśli ktoś używa mało, to nawet buraczany rafinowany nie zrobi mu krzywdy, więc robiąc raz na jakiś czas bezy itp. słodkie produkty, nie trzeba koniecznie przepłacać za cukier kokosowy.
Słodycze z rafinowanego cukru warto popić prawdziwą kawą (bez cukru i mleka) lub mocną herbatą - zawarte w nich polifenole poprawiają wrażliwość insulinową i jest mniejsza szansa, że cukier nam zaszkodzi.


Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-09-03 16:38:11
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bułak tarta

Następny temat

dieta na mase do oceny 70 kg

WHEY premium