...
Napisał(a)
Panierka out (zdrapać i nie jeść) i już mamy o połowę mniejszy problem. Gdyby ten obiad był jedynym słabszym posiłkiem, dało by się przeżyć, ale tu widać więcej słabych produktów - chleb żytni jasny, szynka kanapkowa, dżem... Domowe dżemy też zwykle mają sporo dodanego cukru i mało witamin. Można je traktować jako urozmaicenie diety, ale już nie stały składnik. Pasowałoby poszukać lepszych zamienników...
...
Napisał(a)
A powiedzcie mi jak ja mam to liczyć. Bo np. wpisze w kalkulator 100g Kurczak pierś i mam 111kcal, a wpisze 100g Pierś z kurczaka smażona w panierce to już 284 kcal. A ten Kurczak pierś co ma 111kcal to jak musi być przyrządzony? Bo np. ja to sobie po prostu kroje kurczaka w kostke i smaże samą lub z cebulą normalnie na oleju i nie wiem które wybierać jak tu taka różnica kcal. Chleb rozumiem na razowy zamienić , ale co zamiast szynki? Szynka byle jaka nie jest. Kiełbase kroić w plasterki? Bo przeciez kurczak w kanapkach i w posiłkach to po miesiącu się znudzi. Dżem jem tylko z omletem, a omlet co 2-3 dni także nie wiem. A owoce po wstawieniu nowej diety uwzględnie.
...
Napisał(a)
Ponieważ panierka o tyle zwiększa kaloryczność (sposób przyrządzenia) sama pierś mm mniej jak smażysz na czymś to dajsz np. 10 g smalcu i liczysz jego kalorie i wtedy piers + smalec i masz ile wyszlo z przyrzadzeniem , zamiast szynki kupnej mozesz przyprawić sobie np. schab i upiec
Polecane artykuły