Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
To sobie wsyp do mleka odżywkę i zagotuj, zobaczysz co się stanie, ja raz dawno tak zrobiłem z owsianką i dziękuje, nie zjadłem jej.
...
Napisał(a)
Może jutro z ciekawości czystej tak zrobię... nie zmienia to jednak faktu że cokolwiek tam się nie wydarzy to na pewno nie można powiedzieć że białko się zwarzy. Serwatka w procesie produkcyjnym była traktowana już temperaturami dużo wyższymi niż przyjęta za progową temperaturę denaturacji białek zatem czy będzie miało 80' 60' czy 40' nie robi różnicy jeśli chodzi o wartość odżywczą. Może przesadziłeś z temp gotując mleko i przypaliłeś po prostu ;) Myślę te że autor pytania nie miał na myśli doprowadzenie mleka do wrzenia tylko podgrzanie tak by było ciepłe. Gotowanie mleka mija się z celem ponieważ było już ono poddane procesowi termicznego utrwalania dlatego można pić je bezpośrednio z kartonu. I jeszcze jedno co do mleka nawet jak kupujecie mleko tzw. świeże to było ono poddane niskiej pasteryzacji w temp ok 72' ponieważ zgodnie z prawem wszystkie produkty przemysłu mleczarskiego dopuszczone do obrotu muszą być utrwalane termicznie.
Nie pisze tego złośliwie anie żeby się głupio mądrzyć tylko w celu podniesienia wartości merytorycznej naszego forum :)
Podgrzeje też mleczko i wypije białczywko za wasze zdrowie zdając relacje jak smakowało
Nie pisze tego złośliwie anie żeby się głupio mądrzyć tylko w celu podniesienia wartości merytorycznej naszego forum :)
Podgrzeje też mleczko i wypije białczywko za wasze zdrowie zdając relacje jak smakowało
1
wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, ważna jest dawka
Poprzedni temat
Suplementacja przy 4 produktach. Trening z rana
Następny temat
Przedtreningówka na pompe - własny miks
Polecane artykuły