...
Napisał(a)
Kuriozum.Boczek, którego 100 g został wyprodukowany ze 140 g mięsa.Boczek powinien być kawałkiem mięsa,wykrojonym z dolnej części świniaka A nie przetworzonym produktem. Osobiście kupuję surowe mięso w sprawdzonym miejscu i gotuję lub piekę...
...
Napisał(a)
A co w tym dziwnego, że boczek podczas wędzenia traci na objętości/masie?
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
K_PSA co w tym dziwnego, że boczek podczas wędzenia traci na objętości/masie?
Nie to miałem na myśli,więc oczywiste, że nic w tym dziwnego o ile podczas obróbki cieplnej wyparowuje tylko woda i część tłuszczu
Niestety zdarzają się produkty,które z boczkiem nie mają wiele wspólnego.Tak są przetworzone,żeby z jak najmniejszej gramatury czystego mięsa otrzymać jak najwięcej gotowego produktu.Wrzucasz później taki boczek na patelnie,a tam zero wytopionego tłuszczu.Śmieję się,że to wersja light Zresztą dotyczy to nie tylko boczku,ale nie o tym miało być... Chodzi mi tylko o to,że to czyste kuriozum...
Poprzedni temat
Tenis a utrzymanie sylwetki
Następny temat
rekompozycja czy dalej się odchudzać?
Polecane artykuły