SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Boczek

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1844

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 310
Kuriozum.Boczek, którego 100 g został wyprodukowany ze 140 g mięsa.Boczek powinien być kawałkiem mięsa,wykrojonym z dolnej części świniaka A nie przetworzonym produktem. Osobiście kupuję surowe mięso w sprawdzonym miejscu i gotuję lub piekę...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4500 Napisanych postów 35782 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263050
A co w tym dziwnego, że boczek podczas wędzenia traci na objętości/masie?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 310
K_PS
A co w tym dziwnego, że boczek podczas wędzenia traci na objętości/masie?


Nie to miałem na myśli,więc oczywiste, że nic w tym dziwnego o ile podczas obróbki cieplnej wyparowuje tylko woda i część tłuszczu
Niestety zdarzają się produkty,które z boczkiem nie mają wiele wspólnego.Tak są przetworzone,żeby z jak najmniejszej gramatury czystego mięsa otrzymać jak najwięcej gotowego produktu.Wrzucasz później taki boczek na patelnie,a tam zero wytopionego tłuszczu.Śmieję się,że to wersja light Zresztą dotyczy to nie tylko boczku,ale nie o tym miało być... Chodzi mi tylko o to,że to czyste kuriozum...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Na tym polega zarabianie pieniędzy

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Tenis a utrzymanie sylwetki

Następny temat

rekompozycja czy dalej się odchudzać?

WHEY premium