Szacuny
11148
Napisanych postów
51562
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam!
Wiem, że najlepiej (prawdopodobnie) jeść chleb żytni razowy i najlepiej upiec go samemu, ale moje pytanie brzmi:
Jaki rodzaj pieczywa (kupnego) ma najmniej węglowodanów i kcal? no i można je na stałe włączyć do jadłospisu? . Przechodzę na redukcję z niskimi węglami, ale nie chcę rezygnować z pieczywa.
Szacuny
14676
Napisanych postów
53181
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
400650
Musisz poszukać poprostu pieczywa w swojej okolicy, które jest dobrej jakości i wliczyć je w bilans. Jak jesteś na niskowęglowej diecie, to wiele tego pieczywa nie zmieścisz
To jest taki problem 'chcę zjeść kromkę i mieć kromkę'
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17701
Napisanych postów
132164
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460693
zalezy od wypieku, cóż z tego ze weźmiesz bułkę która waży 40g i będzie na spulchniaczach, będzie wysoce przetworzona, dodatkowo zabrawiona karmelem ja kmozna wybrać taką która ma więcej kalorii z dobrej mąki i będzie ważyła 80g,
u mnie bułki razowe są bardzo mała i ciężkie tzn są z maąki razowej a nie na polepszaczach zrobione.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.