Składniki:
-200g daktyli bez pestek
-175g płatków owsianych
-75g migdałów
-30g kakao
Przygotowanie:
1. daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na około godzinę
2. płatki i migdały zmiksować
3. daktyle zmiksować z kilkoma łyżkami wody z namaczania
4. wszystkie składniki połączyć, w razie potrzeby dodać kilka łyżek wody z namaczania daktyli, masa musi być gęsta, łatwa do zbicia w kulę
5. kulę odstawić do lodówki by się trochę schłodziła lub od razu formować małe kulki i później je schłodzić
6. kulki obtaczamy w czym nam pasuje, ja użyłam mąki kokosowej i kakao, mogą to być mielone orzechy, wiórki kokosowe, nasiona chia
7. kulek wyszło 32, nie wiem ile mogą poleżeć (w lodówce), bo u mnie się rozeszły w 2 dni
1 sztuka: 51 kcal
B - 1.5
W - 7.3
T - 1.7