deja vu Podstawowy rozkład na redukcję to 2 g białka na kg masy ciała, 1 g tłuszczy, reszta zapotrzebownaia z ww.. Zadne procenty - gramy na kg masy ciała.
Czyli o ile dobrze zrozumiałem 87 (kg) x2=ok 172 g białka w ciągu całego dnia powinienem przyjąc? I to powinienem rozbić na te moje 5 posiłków, pamietając przy tym ze w kazdym posiłku powinno go byc min 20 g? i tak samo z tłuszczami? 86 g tłuszczy?
Pytania:
1. Co myślicie o frankfurterkach? zamiast polędwicy do jajecznicy? zdrowe to jest?
2.Oliwa z oliwek - wykosztowałem sie ostatnio i kupiłem za 30 zł 500 ml. Generalnie zamiast olejów "transformatorowych" będę uzywał teraz oliwy do smażenia. Może nie zawsze, ale tak w 75%. Oliwa traci swoje zdrowotne właściwości podczas smażenia w całości czy tylko w części? Do smażenia dolewać cały kieliszek od wódki czy połowa będzie ok?
3.BMR wyszedł mi 3404 kcal czyli to co Wam przedstawiłem w zrzucie ekranu z dziennika należy podciągnąć do 3200 kcal, prawda? No bo muszę chudnąć zdrowo, więc obcięcie 200 kcal będzie chyba zdrowe?
4. Na tym kalkulatorze wyszło też 128 g białka/ 468 g weglów/ 113 g tłuszczy. Wiadomo jak tam będzie różnica 10-15 g to się chyba nic nie stanie.Tłuszcze mniej wiecej sie zgadzają, z białkiem to zejde moze ze 190 do 160-170 co? Pytanie do węgli. No rozbieżność jest bardzo duża :) 252 w moim przypadku, ok 200 mniej niż jest wyliczone. Rozumiem, że podciągac w górę?
5. Pytanie zw z treningami.Nie będę zakładał nowego tematu, bo po co robić śmietnik. Jak ćwiczę 4 serie po 12 /10/10/8 powtórzeń, to naprawdę trening sie wydłuża, wiecie siłownia domowa, mam dwie pary hantli, trzeba co chwile odkręcać zaciski, dawać większe talerze, ze sztanga to samo. A chciałbym jeszcze dorzucić trening na brzuch i jakieś ćwiczenia na spalanie typu przez 20-30 minut pajacyki, pompki,przysiady, wykroki itd i tak do upadłego. takze potrzebuje czasu:/ Przeciez nie bede cwiczył 2,5 godziny. I tak myslę ze może ograniczyc te
serie na siłowni do trzech? np 12/12/12 albo 12/10/8 ? Co o tym myslicie?