SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[LC] Placuszki z musem dyniowym :-)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1324

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 186 Napisanych postów 757 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10593
Placki:
-25-30g mąki kokosowej
-30-40g mielonego lnu
-3 jajka
- odrobina cukru waniliowego ( można pominąć)
- pół szklanki mleka
-0,5 -1 szklanki woda
-tłuszcz do smażenia



Mus dyniowy z masłem orzechowym z dodatkiem cynamonu i chilli:
-dynia hokkaido - użyłam ok 650 dyni (przed obranie i usunięciem miąższu) i wyszło tego całkiem sporo, ale wykorzystałam jeszcze do czegoś innego, więc na jedną porcję można spokojnie połowę z tego.
- 1 łyżka masła orzechowego (lub dwie )
-pół łyżeczki cynamonu
-szczypta chilli


Dynię obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy w garnku wodą mnie więcej do poziomu dyni. Dynię zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 15-20 min do miękkości. Ugotowaną dynię blendujemy na gładki mus. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy łyżką.

Wszystkie składniki na placki miksujemy ze sobą. Wodę dodajemy stopniowo żeby zbyt nie rozrzedzić ciasta, powinno być dość gęste. Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy placuszki na złoto brązowy kolor.
Uwaga! są bardzo delikatne, dlatego polecam formować jak najmniejsze placuszki żeby się nie rozwalały przy przekładaniu na drugą stronę.

Mus wykładamy na placuszki, dekorujemy ulubionymi bakaliami.
Smacznego







Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Jesienne placuszki

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 186 Napisanych postów 757 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10593
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 72 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1032
Hej hej
Czy wy stosujecie lc dla zdrowia czy po.prostu redukujecie?
Bo ja nie czuje roznicy w uczuciu glodu i sytosci jesli chodzi o rozklad makroskladnikow i nie wiem jak sobie to wszystko ogarnac ;(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 186 Napisanych postów 757 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10593
Ja nie jestem na LC ;) Stosuje carb targeting, więc w ciągu dnia wszystkie moje posiłki to B+T i wieczorem ładuje węglowodany. Różnych rzeczy już próbowałam, ale tak dobrze na jak na tym systemie się chyba jeszcze nie czułam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
Fajniutkie dynia u mnie teraz rządzi

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sernik na kruchym gryczanym spodzie

Następny temat

Placek cukiniowy ze sliwką by MissInvicible

WHEY premium