SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mąki, makarony, ryż, chleb

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 713

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jakie produkty stosować na diecie? Makarony pełnoziarniste są z mąki pełnoziarnistej ale pszennej czyli węglowodany proste?. Ryż biały zastąpić brązowym? Chleb graham to również mąka pszenna więc powinienem kupować bułki żytnie. Jaką mąke używać? Wychodzi na to że do tej pory w diecie miałem słabej jakości węgle
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Węglowodany to nie tylko makarony, chleby i ryże.
To też płatki jaglane, owsiane, gryczane, to kasza jaglana, jęczmienna, gryczana, ryże też nie tylko brązowy, ale paraboliczny, basmatii, czy dziki. Do tego masz owoce różna gama, warzywa - szczególnie strączki.
Do tego jak wyżej wspomniałeś makaron najlepiej pełnoziarnisty (ale od czasu do czasu) chleb najlepiej z piekarni żytni na zakwasie, mąki masz różne wartościowe : kasztanowa, jaglana, kokosowa, ryżowa (zakupić można w marketach wiekszych, albo na internecie) ja korzystam cały czas z ryżowej piekę muffinki, czy robię naleśniki i jest ok (w Auchanie kupiłam)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Jak już Agnieszka wspomniała - masz szeroki wybór jakościowych źródeł węglowodanów które możesz wprowadzić do swojego modelu żywienia. Różnorodność to integralny element każdej zdrowej diety.


Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-10-11 11:08:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Wszystkie jak najmniej przetworzone źródła. Każda obróbka ma wpływ na jakość produktu.

http://potreningu.pl/articles/4577/zrodla-weglowodanow-w-diecie
http://potreningu.pl/articles/2684/najlepsze-zrodla-weglowodanow-dla-aktywnych-nastolatkow
http://potreningu.pl/articles/635/nisko-przetworzona-zywnosc-wspomaga-odchudzanie


Zmieniony przez - domer w dniu 2016-10-13 08:48:05

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna bez mleka - czy to możliwe?

Następny temat

Częste wizyty w toalecie

WHEY premium