...
Napisał(a)
Jakie produkty stosować na diecie? Makarony pełnoziarniste są z mąki pełnoziarnistej ale pszennej czyli węglowodany proste?. Ryż biały zastąpić brązowym? Chleb graham to również mąka pszenna więc powinienem kupować bułki żytnie. Jaką mąke używać? Wychodzi na to że do tej pory w diecie miałem słabej jakości węgle
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Węglowodany to nie tylko makarony, chleby i ryże.
To też płatki jaglane, owsiane, gryczane, to kasza jaglana, jęczmienna, gryczana, ryże też nie tylko brązowy, ale paraboliczny, basmatii, czy dziki. Do tego masz owoce różna gama, warzywa - szczególnie strączki.
Do tego jak wyżej wspomniałeś makaron najlepiej pełnoziarnisty (ale od czasu do czasu) chleb najlepiej z piekarni żytni na zakwasie, mąki masz różne wartościowe : kasztanowa, jaglana, kokosowa, ryżowa (zakupić można w marketach wiekszych, albo na internecie) ja korzystam cały czas z ryżowej piekę muffinki, czy robię naleśniki i jest ok (w Auchanie kupiłam)
To też płatki jaglane, owsiane, gryczane, to kasza jaglana, jęczmienna, gryczana, ryże też nie tylko brązowy, ale paraboliczny, basmatii, czy dziki. Do tego masz owoce różna gama, warzywa - szczególnie strączki.
Do tego jak wyżej wspomniałeś makaron najlepiej pełnoziarnisty (ale od czasu do czasu) chleb najlepiej z piekarni żytni na zakwasie, mąki masz różne wartościowe : kasztanowa, jaglana, kokosowa, ryżowa (zakupić można w marketach wiekszych, albo na internecie) ja korzystam cały czas z ryżowej piekę muffinki, czy robię naleśniki i jest ok (w Auchanie kupiłam)
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Jak już Agnieszka wspomniała - masz szeroki wybór jakościowych źródeł węglowodanów które możesz wprowadzić do swojego modelu żywienia. Różnorodność to integralny element każdej zdrowej diety.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-10-11 11:08:20
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-10-11 11:08:20
...
Napisał(a)
Wszystkie jak najmniej przetworzone źródła. Każda obróbka ma wpływ na jakość produktu.
http://potreningu.pl/articles/4577/zrodla-weglowodanow-w-diecie
http://potreningu.pl/articles/2684/najlepsze-zrodla-weglowodanow-dla-aktywnych-nastolatkow
http://potreningu.pl/articles/635/nisko-przetworzona-zywnosc-wspomaga-odchudzanie
Zmieniony przez - domer w dniu 2016-10-13 08:48:05
http://potreningu.pl/articles/4577/zrodla-weglowodanow-w-diecie
http://potreningu.pl/articles/2684/najlepsze-zrodla-weglowodanow-dla-aktywnych-nastolatkow
http://potreningu.pl/articles/635/nisko-przetworzona-zywnosc-wspomaga-odchudzanie
Zmieniony przez - domer w dniu 2016-10-13 08:48:05
Moderator działu Odżywianie
Poprzedni temat
Dieta redukcyjna bez mleka - czy to możliwe?
Następny temat
Częste wizyty w toalecie
Polecane artykuły