200 g maki gryczanej
50 g skrobii ziemniaczanej
Lyzka cukru
Sol
4 g drozdzy suszonych
4 lyzki oleju
Okolo 200 ml cieplej wody
Zmieszać wszystko oprocz oleju. Powoli dodawac wode i wyrabiac ciasto, dodawac az bedzie mialo konsystencje ciasta. Na koncu dodac olej i wyrobic. Odstawic ma 30 min do wyrosniecia. Pozniej uformowac 4 buleczki, naciąć i posypać sezamem, odstawić jeszcze na chwilę. Piec 20 min w 180 stopniach gora dol
makro 1 (z4) 300 kcal/ 6,25B/47W/11,5T
Zmieniony przez - cod123 w dniu 2016-10-17 10:44:25
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html