SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Piana podczas gotowania kurczaka, normalne czy nie?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11720

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51561 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Cześć. Przyrządzam kurczaka na wodzie (bez skóry itp. tłuszczy, minimalne się uchowają) to po kilku minutach gdy woda jest ciepła powstaje na niej biała piana, a jak woda już się gotuje to troszkę jeszcze tego przybywa.

Wiecie może o co chodzi z tą pianą? Np. przy pieczeniu czy smażeniu nic takiego nie ma. Spłukiwać to poprostu potem czy próbować zjadać, nie wiem co to jest?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 99 Wiek 40 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9984
To tak zwana szumowina.Wyłów ją za pomocą łyżki lub wrzucaj kurczaka do ciepłej wody a nie od razu do zimnej wtedy będzie tego dużo mniej.Wpisz gdzieś jak się gotuje rosół wtedy dokładnie będziesz wiedział co to.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1119 Napisanych postów 3769 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68371
To jest ścięte białko, nie zrobi Ci krzywdy, jak zjesz razem z kurczakiem. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Jw, ścięte białko. Aczkolwiek, tak na marginesie nie ma powodu by drastycznie ograniczać tłuszcze w diecie. One są ważnym składnikiem, a ich brak może spowodować powazne problemy zdrowotne. Jak tego kurczaka upieczesz, a wcześniej zamarynujesz w oliwie z przyprawamia będzie chyba zdecydownaie smaczniejszy. Na diecie opartej na kurczaku gotowanym na wodzie, długo bym nie wytrzmała.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51561 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzięki za odpowiedź i radę, będę wrzucał kurczaka już na wrzątek, białko ma iść do organizmu a nie z wodą do kanalizacji :).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
jak coś takiego masz to w łapkę łyżka, wyłowić pianę i wylać do zlewu, przy gotowaniu rosołku np task się robi.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

IF

Następny temat

dieta do oceny

WHEY premium