1. 70 g mąki ryżowej
2. 30 g mąki gryczanej
3. 2 jaja
4. 120 g jogurtu greckiego
5. 20 g ksylitolu
6. aromat waniliowy
7. szczypta soli
8. 50 g mleka
9. 20 g oleju kokosowego rozpuszczonego
10. lyżeczka proszku do pieczenia
polewa:
10 g whey (ja dałam wanilia)
40 g jogurtu
3 g kakao
trochę wody
jaja, jogurt, olej, ksylitol, aromat, mleko połączyć trzepaczką na kremową masę, przesiać mąki z proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli i delikatnie wymieszać o połączenia
smażyć na powłoce nieprzywierającej. przewracać na drugą stronę, gdy pojawi się dużo bąbelków.
składniki na polewę wymieszać
makro całości:
929,7 kcal 39,2 gB 106,9 gW 40,4 gT
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html