Szacuny
0
Napisanych postów
24
Wiek
31 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
374
Słuchajcie zaczynam sie bawić w diety i zdrowa Zywnosc przede wszystkim , tylko niestety nie mam za duzo wiedzy na ten temat staram sie czytac duzo forum , wybieram sie tez do Dietetyka.. ale mysle ze mozecie dac pare wskazówek .
Czyli koniec smażenia na oleju , na czym mam upiec sobie pierś , udko , omleta ?
Chleb pełnoziarnisty Okej ale z czym mogę jeść Szynka ? ser zółty ?
Czy ogólnie moge sobie zjeść Kiełbase gotowana ?
nie chodzi mi narazie o ważenie i liczenie wszystkich kcal . Tylko poprostu co mam odrzucic z codzienego jedzenia normalnego Polaka .
Szacuny
3421
Napisanych postów
8469
Wiek
48 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
407869
Nie musisz rezygnowac ze smażenia - ważne na czym. Do smażenia nadają się smalec, masło klarowane, olej kokosowy, oliwa jest dyskusyjna. Chodzi o to, żeby smażyć bez panierki, która chłonie tłuszcz jak gąbka. Jak chcesz jeść kanapki, to upiecz sobie kawałek mięsa i po pokrojeniu na zimno traktuj jak wędlinę. Kiełbasa to najczęściej coś o nieznanym (może to i lepiej) składzie, więc lepiej unikać, raz na jakiś czas - nie zaszkodzi. Sery żółte, prawdziwe, nie wyroby seropodobne, najlepiej dojrzewające i mozarella mogą znaleźć się w zdrowej diecie.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.