SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Robienie posiłków na kilka dni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6715

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 358 Napisanych postów 953 Wiek 124 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 53586
Mięso zwykle 2-3 dni. Ale to wszystko zależy od dodatków. Produkty o wysokiej zawartości FODMAPs przyspieszają psucie się mięsa, dlatego warto ich unikać. Ogólnie, podstawowym pokarmem baterii są węglowodany, więc ograniczając ich ilość w potrawie, a nawet eliminując przedłużamy jej "żywotność". Dość dobrym zabezpieczeniem jest sól i niektóre przyprawy. Jako konserwantu można użyć olejku eterycznego z oregano (oczywiście 100%, bez żadnych dodatków zapachowych). To jeden z najmocniejszych, naturalnych środków przeciwpatogennych. Wystarczy kilka kropel, choć na pewno zmieni to odrobinę smak potrawy.

ps. również olej jest naturalnym konserwantem.


Zmieniony przez - Arthass w dniu 2017-05-02 03:51:21

Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl 
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Słodki omlet, 1000kcal :)

Następny temat

Czy ten chleb się nadaje??

WHEY premium