SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy ten chleb się nadaje??

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1703

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 22 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 528
Witam,byłem dziś w auchan i kupiłem chleb na wagę pełnoziarnisty,w smaku kozak ale spojrzalem na nalepkę ze skladem i mam teraz wątpliwości,a oto skład
ziarna 23%, żyto cięte, słonecznik ,siemię lniane, płatki 20%,mąka żytnia 720 17%,Maka żytnia razowa2000 15%,Mąka pszenna 850,sol,MĄCZKA SŁODOWA JĘCZMIENNA,CUKIER,suchy zakwas żytni,GRANULAT ZIEMNIACZANY,gluten pszenny,skoncentrowana serwatka w plynie,regulatory kwasowości:kwas cytrynowy,kwas mlekowy,MĄCZKA SŁODOWA ŻYTNIA,SKROBIA ZIEMNIACZANA,mączka sojowa,otręby żytnie,prażona mąka jęczmienna,mąka pszenna,razowa 2000,enzymy(pszenica),środek do przetwarzania mąki-kwas askorbinowy,woda,drożdże
i teraz pytanie czy to syf i jaka może być orientacyjna kaloryczność,będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Skład chleba powinien wyglądać tak jak np u mnie w piekarni

Chleb żytni "100%"

Chleb żytni 100% wypiekany z mąki żytniej według starej receptury. Lekko wilgotna struktura miękiszu z chrupiącą skórką, wyróżnia się delikatnym kwaskowatym smakiem. Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej (do 90%). Pieczony jest na mące z góry, co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej skórce i delikatnym miąższu.

Skład: żurek żytni, zakwas chlebowy, mąka żytnia, mąka pszenna (do 10%), rozczyn pszenny, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.

najlepiej w pieczywo zaopatrywać się w piekarni.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94290 Napisanych postów 364202 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668401
zależy też ile tego pieczywa zjadasz
bo nie ma co popadać w paranoję
czasy diety wszystko albo nic odeszły do lamusa
mam ochotę na bułke to ją kupuję
a tak to raczej żytnie

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Robienie posiłków na kilka dni

Następny temat

Kawowa owsianka by Spennende

WHEY premium