Składniki:
- 50 g awkokado
- 50 g daktyli
- 5 g kakao
- 20 g amarantusa ekspandowanego (+ troszkę do obtoczenia)
Przygotowanie:
1. Daktyle zalać wrzątkiem i przykryć na 15 min a następnie je odsączyć
2. Awokado obrać a następnie zblendować z daktylami na gładką masę
3. Do masy dodać kakao i amarantus a następnie wymieszać
4. Uformować kuleczki a następnie obtoczyć je jeszcze w amarantusie (można obtoczyć w wiórkach, orzechach, nasionach)
5. Dać do zamrażarki na 10-15 min
6. Przechowywać w lodówce
Wartości:
Całość: 7 g białka 58,4 g węglowodanów 9,9 g tłuszczy 350 kcal
Jedna kulka: 1,4 g białka 11,7 g węglowodanów 1,9 g tłuszczy 70 kcal
Smacznego!
BLOG TRENINGOWY http://www.sfd.pl/[BLOG]Melo_15/Początki_z_IF-t1034320-s32.html#post5
BLOG KULINARNY http://www.sfd.pl/[BLOG]_melo15_Nie_ma_bardziej_szczerej_miłości_niż_miłość_do_jedzenia_-t1116447.html
ZAPRASZAM!!!