Chciałem się zapytać, czy tak skomponowana dieta na redukcję ma sens.
WIEK - 24
STAŻ - 2 lata ze sporymi przerwami
WAGA - 75,3
WZROST - 176
ILOŚĆ TRENINGÓW W TYG I ILOŚĆ CARDIO - 3 treningi, aktualnie brak cardio
BF oceniam na około 15%
Chciałem zrobić trochę redukcję, według kilku kalkulatorów (na jednym wynik 2800kcal, na innym 2200) ustaliłem, że bazowo zacznę od 2400 kcal.
Jeśli chodzi o oliwę i masło, to są to ilości odpowiednio dla usmażenia/posmarowania, przy okazji pytanie, czy zamiana oliwy na olej kujawski (rzepakowy) przejdzie. Jeśli chodzi o jajka, to chciałem jeść 2 sztuki, a znalazłem że średnie jajko waży 50g. Co do pieczywa, to chciałem jeść 2 kromki, a wyczytałem że jedna waży około 35g. Oczywiście warzywa w miarę możliwości do jak największej ilości posiłków (na pewno do drugiego i trzeciego, ostatni też w sumie mogę). Kurczak wymiennie z jakimiś innymi mięsami/rybami.