SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Co z lopatki wieprzowej

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2311

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
lodzianin1
to dajcie przepis bo wertuje w necie i można to zrobić na wiele sposobów


Ja robiłam po swojemu i wyszło spoko
obsmażyłam mięso (ok 2,5kg) na patelni i wrzuciłam do brytfanny, Wysmarowałam mięso solą, pieprzem, wędzoną papryką i sosem worcestershire. Dodałam pokrojoną cebulę i czosnek. Zalałam 500ml wywaru wołowego i 500ml passaty pomidorowej. Piekłam pod przykryciem w ok 165 stopniach przez 6-7h. Później mięcho porwałam i wymieszałam z częscią wywaru. Najlepiej wchodzi z musztardą. Albo z sosem bbq

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
A ja najpierw marynowałam 24 godziny w zalewie solance z cukrem brązowym i przyprawami, potem osuszyłam, natarłam przyprawami (kmin rzymski, cebula suszona, czosnek suszony, papryka, chili i cukier brązowy), do brytfanny i na 8 godzin do piekarnika w temp 110 stopni, potem godzinkę odpoczęło pod przykryciem i poszarpałam. Wiem, ze cukier to zło

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
deja vu ciekawy przepis, wypróbuję mam fazę na takie mięsko także będzie robione dosyć regularnie, a przepisów jest multum, można się bawić.

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Szybkie batoniki owsiane z bakaliami;-)

Następny temat

Jaki blender

WHEY premium