Składniki:
- 1 kg piersi z indyka
- 1 bakłażan
- 3 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 1 cebula
- 2 papryki
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 1 łyżka oleju kokosowego
Przygotowanie:
1. Cebulę pokroić w kostkę , podsmażyć z pastą curry na oleju kokosowym.
2. Dodać pokrojone w kostkę mięso - podsmażyć.
3. Przełożyć do garnka , dołożyć pokrojoną w kostkę paprykę i bakłażana, dolać mleczko kokosowe - dusić 15 min.
4. Podawać z ryżem
Wartości:
427,2 kcal
B: 51,4 g
W: 5,9 g
T: 22,0 g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html