Poniżej prezentuję dietę redukcyjną do oceny i wyjaśnienia ewentualnych wątpliwości.
Redukcja
Płeć : mężczyzna
Wiek : 38
Waga : 96
Wzrost : 181
Obwód ramienia :
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 25%
Aktywność w ciągu dnia : uczelnia/siłownia
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3-5x w tygodniu siłownia FBW / wolne wieczory bieganie po ok.5-7 km
Odżywianie : raczej wg. planu bez podjadania
Cel : redukcja rozłożona w czasie
Stan zdrowia : zdrowy jak koń
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : kiedyś kreatyna, białko, bcaa
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : bez przeciwwskazań
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
Co do planu żywieniowego:
-Przy posiłku 3 i 4, zostały ujęte "warzywa na patelnię". Otóż będą one wprowadzanie przemiennie ze świeżymi warzywami oraz produktami "marynowanymi", typu buraki, ogórki.
-W posiłku przedtreningowym umiescilem ryż biały ze względu na wysokie IG, jest to potrawka na słodko, ale czy jest ona stosowna?
-Czy nie za dużo oleju lnianego?
-Czy połaczenie serka wiejskiego i oleju to najlepsze rozwiązanie.
Myślę po świetach równiez nad suplementacją, tradycyjnie białeczko, - czy coś jeszcze? :O
Białko - 22,1%
Węglowodany - 48,6%
Tłuszcze - 29,3%
WSKAŹNIK BMR
2157 kcal
ABY UTRZYMAĆ WAGĘ
3721 kcal
15% białka: 558 kcal = 140 g
55% węglowodanów: 2047 kcal = 512 g
30% tłuszczu: 1116 kcal = 124 g
Zmieniony przez - koniu32 w dniu 2016-12-08 17:38:59