Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17701
Napisanych postów
132148
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460637
Mażda mąka w drobnym rozdrobnieniu będzie podobna, i będzie to produkt wysoce przetworzony, jak już to wybieraj mąki z przedziału powyżej 1500, ale znowu to zależy też do czego to będziesz używać, mnie np naleśniki z 1500 nie wychodzą i się nie przejmuje i robię np miksa, ryżowa, owsiana i gryczana.
No i co masz na myśli pod stwierdzeniem zdrowa?
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17701
Napisanych postów
132148
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460637
Na siłę nie warto zawsze to będzie produkt przetworzony, ale jak masz jakiś przepis i wymaga mąki to można dać ma lepsze wartości witamin czy minerałów od zwykłej pszennej.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
1119
Napisanych postów
3769
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68371
Orkisz to nie jest zwykła pszenica, tylko całkiem inne zboże należące do tej samej rodziny (poczytaj w necie) - różni się smakiem , wartością odżywczą, ilością i rodzajem glutenu (przez to mąka z niego jest cięższa w obróbce, niż zwykła pszenna). Najlepiej spróbuj kupić taką mąkę, tylko o wysokim typie i zobaczysz, jak to wygląda... Ja podobnie jak anubis84 nie używam jej solo, bo jest dla mnie zbyt intensywna w smaku i gorzej z niej wychodzą jakieś naleśniki czy placki, bo jest mało kleista. Pozdrawiam.
Szacuny
1119
Napisanych postów
3769
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68371
Skoro napisali, że pełnoziarnista, to niby tak powinno być; choć widziałam np. pieczywo "pełnoziarniste", a w składzie - "50% mąki graham" , a drugie 50% białej .
Pozdrawiam.