SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Obróbka termiczna a ilość tłuszczu

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1492

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68525
Bardzo tłuste mięsa nie są zdrowe (pochodzą od chorych, zatuczonych zwierząt, które gromadzą szkodliwe substancje w tkance tłuszczowej, np. kwasy tłuszczowe omega9), a takie "średnio" tłuste - wycieknie odrobina, akurat tyle, żeby się przysmażyło bez dodatku tłuszczu z "zewnątrz"... Natomiast smażenie na głębokim tłuszczu, gdzie produkt nim mocno nasiąka, powinno się praktykować jak najrzadziej.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masa

Następny temat

Masa 75kg ile jeść kalorii

WHEY premium