Składniki :
- 3 jajka
- 200g ugotowanej dyni hokkaido
- 100g banana
- 80g masła migdałowego
- 20g wheya ciasteczkoweg
- 50g mąki ryżowej
- 50g mąki gryczanej
- łyżka stewii
- łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z dynią, bananem i masłem migdałowym. Dodać mąki, wheya, proszek do pieczenia i słodzik i dalej miksować. Na koniec dodać białka i dokładnie wymieszać.
Przelać masę do wysmarowanej olejem kokosowym formy i piec w +/- 165 stopniach przez 45 minut.
Makro
1 348,9 kcal
B: 69,3 g
W:119,0 g
T:66,2 g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html