...
Napisał(a)
Po całkowitym ostygnięciu może być widoczna jakaś różnica w zależności od użytego tłuszczu, na ciepło, oczywiście, nie... Orkisz jest mniej kleisty od pszenicy, więc myślę, że to jajko będzie bardzo dobrym pomysłem.
...
Napisał(a)
zobaczymy, co mi z tego wyjdzie a jak się kompletnie nie uda to pokombinuje coś w formie naleśników bardziej
edit: aaa i jeszcze pytanko. czytałem, że czas smażenia tortilli na patelni to 20 sec z każdej strony jeśli chcemy uzyskać miękkie placki, które będziemy w stanie zwinąć w rulon, a nawet do 4 minut gdy chcemy na bardziej "sztywno" - to prawda?
Zmieniony przez - stojeden w dniu 2017-01-07 12:37:12
edit: aaa i jeszcze pytanko. czytałem, że czas smażenia tortilli na patelni to 20 sec z każdej strony jeśli chcemy uzyskać miękkie placki, które będziemy w stanie zwinąć w rulon, a nawet do 4 minut gdy chcemy na bardziej "sztywno" - to prawda?
Zmieniony przez - stojeden w dniu 2017-01-07 12:37:12
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
...
Napisał(a)
Nie robiłam nigdy tortilli, ale z tego, co czytałam - tak - czas ma duże znaczenie, bo to się wiąże z ilością odparowanej wody. Jeśli chcesz miękkie, smaż krótko i przykryj pokrywką natychmiast po zdjęciu z patelni, żeby nie wyschły już na talerzu.
...
Napisał(a)
ok dzięki za wskazówkę
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
...
Napisał(a)
jak chcesz przepis to łap
https://www.sfd.pl/Tortilla_razowa_:_-t1038901.html
https://www.sfd.pl/Tortilla_razowa_:_-t1038901.html
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
jeszcze mam ogólne pytanie techniczne nie zwiazane z tortilla
czy jezeli robie sobie jakas tam mase (zmiksowane jedzenie) i dodam do niej bezposrednio oleju i wymieszam razem to czy jest potrzeba uzywania dodatkowej porcji oleju do smazenia tej masy, czy po prostu ten dodany do niej olej sprawi, ze to wszystko nie poprzywiera do patelni / nie spali sie?
czy jezeli robie sobie jakas tam mase (zmiksowane jedzenie) i dodam do niej bezposrednio oleju i wymieszam razem to czy jest potrzeba uzywania dodatkowej porcji oleju do smazenia tej masy, czy po prostu ten dodany do niej olej sprawi, ze to wszystko nie poprzywiera do patelni / nie spali sie?
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
...
Napisał(a)
Ja i tak bym użył jakiegoś oleju na patelnie możesz nasączyć płatek bawełniany i rozsmarować, ja nie ufam powłoką anty przywieranym.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
chyba tak tez zrobie, bo znajac moje szczescie wszystko sie zjara
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
Polecane artykuły