Jak smażyć, aby makro się zgadzało ?, np załóżmy, że do smażenia i do przygotowania mięsa stosuję oliwę z oliwek. Więc mam dać do posiłku np 20g oliwy, gdy tą oliwę dam do przygotowania to zawsze trochę się jej zmarnuje, a jak naleje na patelnie to znów nie przygotuję mięsa, dodając oliwę do przygotowania i smażenia, będzie za dużo tej oliwy, a dzieląc np 10g na przygotowanie a 10 na smażenie, również zmarnuję to co na smażenie. Inne sposoby przygotowania mięsa odpadają. Co więc w takim przypadku robić ?, jak żyć?, jak przygotować posiłek?, aby jakoś to było, to pytanie mnie męczy od kiedy zacząłem interesować się dietą, czyli jakieś 5 lat temu, ale do tej pory nie mam diety, bo ta niepewność odnośnie przygotowana i smażenia posiłku nie daje mi spokoju i tak jakoś wyszło.
Drugie pytanie, czy robiąc fbw i mając takie ćwiczenia, angażujące w jakimś stopniu biceps.
-MC
-Podciąganie
-Wiosłowanie
Wystarczą mi na wytrenowanie bicepsa, aby nie odstawał od reszty parti?i, do tego dochodzi jeszcze zakładanie obciążenia do różnych ćwiczeń, ale tego wydaje mi się, że nie ma co liczyć.
Pozdrawiam