SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Bułka pita do kebaba by Zezowaty R

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2376

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Bułka pita do kebaba by Zezowaty R







Składniki ( 4 pity ) :


- 3 szklanki mąki pszennej graham typ 1850
- 7 g drożdży suszonych
- 4 łyżki oleju
- 250 ml wody
- łyżeczka soli
- łyżeczka cukru


Przygotowanie:

1. Mąkę zmieszać z drożdżami ,cukrem i solą , dodać olej , wymieszać .
2. Dolać wodę , całość wyrobić i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
3. Na blachę wykładamy ciasto uformowane w spłaszczoną kulę , pieczemy 15-20 minut w 220 st C



Po upieczeniu , kroimy na 4 .
Wrzucamy do środka dowolne dodatki.



Wartości:


363,3 kcal
B: 11,3 g
W: 63,1 g
T: 7,3 g

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94127 Napisanych postów 363961 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667681
fajny przepis , trzeba będzie spróbować

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Leniwe kluski NO CARB

Następny temat

Kulturystyczne przekładańce gryczano-marchewkowe z dodatkami.

WHEY premium